Successos

Judici contra l'expresident de la Creu Roja a Banyoles

El ministeri fiscal demana 18 anys de presó per a Homs, que està acusat de prostitució de menors i d'abusos sexuals

El jutjat penal 3 de Girona està previst que avui sigui l'escenari de la primera sessió del judici contra l'expresident de Creu Roja de Banyoles, Joaquim Homs, per a qui el ministeri públic sol·licita 18 anys de presó com a presumpte autor de tres delictes de prostitució de menors i de tres delictes continuats d'abusos sexuals. Segons la fiscalia, els fets haurien tingut lloc entre el 2007 i el 2011. Homs va ocupar el càrrec de president fins al juliol del 2011, quan va passar a ser tresorer de l'entitat. Per la seva posició contactava amb joves a qui se sospita que oferia ajuda i influències per proporcionar-los feina i aconseguir-los la regularització al país. En el mateix escrit d'acusació es detalla la situació que van viure presumptament tres nois originaris del Marroc que “no disposaven de papers en regla per residir a l'Estat i els faltaven recursos econòmics”. Amb dos d'ells hi hauria contactat el 2007, quan tenien setze i disset anys, mentre que el 2008 va començar una relació personal amb un altre adolescent, de setze anys, amb qui hauria tingut tracte fins al 2009.

Respecte als dos primers, el ministeri públic defensa que Homs els va assegurar que els aconseguiria una feina, ingressos a través de Creu Roja i la regularització a l'Estat. I, al tercer, li hauria promès ajuda per solucionar-li un problema de visió i els papers de residència. Mentre va durar la relació laboral amb els dos primers, “els exigia que tinguessin relacions sexuals amb ell”. En l'escrit del fiscal s'especifica que havien de deixar-se fer petons per l'imputat, fer-li massatges, dutxar-se o dormir amb ell, deixar-se fer tocaments o haver-li'n de fer. Aquests episodis haurien passat a casa d'Homs, en oficines de la Creu Roja, al Club Natació Banyoles i, fins i tot, en ambulàncies.

L'Assemblea de Treballadors d'Acció Social (Assacs) ha convocat una concentració a dos quarts de nou del matí davant els jutjats per donar suport a les víctimes i denunciar que, durant aquest temps, no han rebut cobertura dels serveis socials del Pla de l'Estany ni de Creu Roja. Recorden que és el tercer cop que hauran de relatar “el malson viscut” i esperen que puguin declarar sense confrontació visual amb l'acusat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia