Esports

La selecció catalana d'Hoquei patins guanya Sud-àfrica (10 a 1)

HOQUEI PATINS

Catalunya ha guanyat la selecció de sud-africana en el partit d'aquest migdia, que finalment no ha estat televisat. La selecció catalana s'ha imposat per 10 a 1 a Sud-àfrica, que ahir va perdre davant Xile 8 a 1.

Segons les previsions, el partit d'aquesta nit si que es podrà veure a la televisió.

Gesta difícil
Que l'aventura sud-americana del patinatge català no seria fàcil ja se sabia. Als problemes de combinació de calendari amb l'OK Lliga s'hi afegeix la joventut de la Copa Amèrica d'hoquei patins i la inexperiència organitzativa de la Confederació Sud-americana. El millor exemple es va viure ahir: Catalunya va saltar a la pista per debutar -en el moment de tancar aquesta edició Catalunya acabava de guanyar el partit contra l'Argentina per 6-3- amb tot just 45 minuts d'entrenament al Clube Portugués do Recife.
Afortunadament, la pista està en condicions. El pavelló és petit, però la pista és de terratzo, com moltes a l'OK Lliga. "Els jugadors han comentat que amb la calor hi ha algunes zones on es concentra força la humitat i patinen més del compte", va indicar a aquest diari Josep Maria Barberà, seleccionador femení i integrant de l'expedició. Un altre problema, més important, és que les tanques que delimiten el terreny de joc són de ciment.

Pel que fa al poc temps d'entrenament, en realitat totes les seleccions tenien assignades ahir curtes sessions per provar la pista, i només els EUA i Sud-àfrica, que van arribar a Recife divendres, ja havien fet algun entrenament previ.

En aquest sentit, però, la diferència entre argentins, brasilers, xilens o colombians i Catalunya és la distància de viatge... i els problemes organitzatius. I és que a l'expedició catalana van tardar diumenge a la nit a donar-los claus de les habitacions tres hores des que van arribar a l'hotel.

De tota manera, a la Confederació Sud-americana de Patinatge hi ha molt interès a millorar al màxim tots els detalls per ajudar a consolidar l'hoquei patins al subcontinent, on tenen més tirada el patinatge de cursa i l'artístic. En aquest sentit, cal destacar que la Confederació Argentina del Patí ja ha demanat l'organització de la Copa Amèrica de l'any que ve.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.