Punt divers

La Seu d'Urgell acollirà aquest dissabte la Fira d'Art del col·lectiu d'artistes 'l'Aparador'

ALT PIRINEU I ARAN

Aquest dissabte 20 de desembre es podran contemplar i comprar obres d'una vintena d'artistes locals a la Seu d'Urgell, en el marc de la segona Fira d'art. Les obres que la conformaran, provenen de disciplines diverses com la pintura, l'escultura, la fotografia o el dibuix. Estarà situada en una carpa climatitzada que s'instal·larà al carrer Sant Josep de Calassanç . La iniciativa la du a terme l'associació artística 'l'Aparador' amb la col·laboració de l'ajuntament de al ciutat. També aquests dies i per iniciativa d'aquest col·lectiu es poden llegir llibres al carrer que la gent 'allibera' de forma altruista. La proposta neix de la inquietud de l'associació per promoure l'hàbit de la lectura.

La Seu d'Urgell acollirà aquest dissabte la segona edició de la Fira d'Art, organitzada per l'associació artística l'Aparador, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. La Fira romandrà oberta entre les deu del matí i les vuit del vespre al carrer de Sant Josep de Calassanç, dins d'una carpa climatitzada de 18 x 4 metres. Comptarà amb la participació de 23 artistes de la Seu, l'Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra. L'Aparador, espai d'Art al carrer, és una 'idea innovadora i sense precedents' segons han manifestat les seves membres fundadores, Mireia Faus i Josepa Travé, que va sorgir de la necessitat que a la Seu d'Urgell hi hagués un espai d' exposicions d'art que funcionés de manera continuada i que aquest fos accessible a tothom sense restriccions d'horaris. Aquest espai, situat a la plaça del Carme, porta quatre anys en funcionament i ha acollit unes 45 exposicions d'una quarantena d'artistes diferents de la comarca i dels voltants d'aquesta.

La fira oferirà obres de diferents disciplines artístiques. En pintura, exposaran Salvador Albanell, Josepa Travé, Anna Rius, Carme Invernon, Mireia Faus, Josep S. Lucaya, Fernando Cauda, Teresa Font, Pere Guevara i Alfons Valdés; en fotografia, Bernat Manresa, Alexandra Palma i Adrià Ventura; en ceràmica, Gemma Piera i Montserrat Solé; en escultura, Joan Canal, Nico de Winter i Joan Badenes; en dibuix, Laura Pal, Marta Llopart i Andreu Escales; en art tèxtil, Teresa Guitiérrez; i en objectes d'art, Ramon Berga.

D'altra banda, recentment, aquest col·lectiu, ha posat en marxa paral·lelament a les exposicions un nou projecte sota el nom 'El Llibre Viatger'. La iniciativa consisteix en alliberar llibres de forma gratuïta perquè algú més els llegeixi. El projecte de lectura no coneix límits geogràfics, ni de temps, ni d'espai. Per dur a terme aquesta nova activitat, l'Aparador ha instal·lat uns prestatges a la plaça del Carme i al Centre Cultural 'les Monges'. La primera pàgina dels llibres 'alliberats' tindrà una etiqueta en què s'especifica: 'Sóc un llibre molt especial perquè m'agrada viatjar, llegeix-me i posa'm en llibertat'. L'intercanvi de lectura es pot fer passant l'obra escrita a un amic, deixant-la en un banc o oblidant-la en un bar, entre d'altres. La proposta neix de la inquietud de l'associació per promoure l'hàbit de la lectura.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.