Societat

Es graduen a Tànger els primers 56 alumnes del programa Catalunya Magrib

Immigració

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha presidit aquest dissabte a Tànger (Marroc) l'acte de graduació dels primers 56 alumnes que han estudiat al centre Liceu Catalunya Marroc. Es tracta dels alumnes de la primera promoció del Programa Catalunya Magrib, impulsat pels governs català i marroquí, i amb el suport de la Unió Europea. L'objectiu de tot plegat és dotar de formació aquests joves per prevenir la immigració precoç i sense família cap a Catalunya i Europa en general. D'aquesta manera, se'ls vol oferir alternatives laborals al mateix Marroc.

El programa Catalunya Magrib es desenvolupa a Tànger, que és on es realitzen les classes teòriques durant els tres primers mesos. La resta del curs consisteix en pràctiques laborals en empreses. En aquesta primera graduació 21 alumnes s'han especialitzat en construcció i 22 en hostaleria. Els altres 13 han cursat estudis primaris per reincorporar-se al sistema educatiu oficial. La formació consta de classes en francès, àrab, matemàtiques, mesures d'higiene, prevenció de riscos o tècniques per trobar feina. Des de principis del 2008 ja han passat per aquest centre de Tànger un total de 130 joves.

Els alumnes d'aquest programa són menors que viuen en barris perifèrics, on el nivell de vida és molt baix i molt habitualment viuen en barraques. La majoria de les vegades són fills de famílies desestructurades i nombroses, amb 10 o 15 germans. Tot aquest panorama crea expectatives abandonar la seva terra i emigrar cap Occident.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.