Punt divers

Els alcaldes de la Cerdanya reclamen poder connectar-se a França quan falli el subministrament elèctric de Fecsa

ALT PIRINEU I ARAN

Els alcaldes de la Cerdanya ha signat un manifest, redactat i aprovat en un dels últims consells d'alcaldes celebrats recentment, en el qual reclamen a la Generalitat que faci les gestions oportunes per a permetre, en un futur, que els municipis de la comarca pirinenca pugui connectar-se a la xarxa elèctrica francesa quan falli el subministrament elèctric de Fecsa. El comunicat s'ha fet arran del tall de llum que la comarca va patir a últims del mes de gener. Els alcaldes cerdans han presentat aquesta sol·licitud al Departament d'Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya.

El Consell Comarcal de la Cerdanya ha fet públic aquest dijous el manifest aprovat fa uns dies en l'últim consell d'alcaldes celebrat a Puigcerdà. El comunicat fa referència al posicionament dels alcaldes cerdans sobre la interrupció en el subministrament elèctric que va patir la comarca a últims del mes de gener. El tall de llum va afectar els veïns de la Cerdanya el cap de setmana 24 i 25 de gener.

Els alcaldes, en el comunicat, recorden que no és la primera vegada que els veïns de la comarca han hagut de patir aquesta situació. Els alcaldes reclamen a la Generalitat la possibilitat de connectar els pobles de la comarca a la xarxa elèctrica francesa, de forma provisional, quan es doni un cas d'aquestes característiques.

Tanmateix, demanen, com ja van fer hores després del tall de llum, que la línia de Fecsa que subministra la Cerdanya des de la subestació de Cercs, en el Berguedà, creuant la serra del Moixeró per la zona de Coll de Pal, a més de 2.000 metres d'alçada, sigui desviada per l'interior del Túnel del Cadí. També demanen inversions en les millores de la línia de Ribes de Freser i en les centrals hidroelèctriques ja existents.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.