Punt divers

Xavier Macià guanya l'onzè premi de poesia Maria Mercè Marçal per l'obra 'Matèria Elemental'

PONENT

L'autor lleidatà Xavier Macià i Costa és l'onzè guanyador del premi de poesia Maria Mercè Marçal que convoca el Consell Comarcal del Pla d'Urgell. Macià s'ha imposat, entre 40 obres presentades, amb el poemari titulat 'Matèria Elemental' sota el pseudònim Lara Cuvé. Un jurat format per Jordi Pàmias, Ramon Rubinat, Joan Cornudella, Jaume Pont i Carme Vidal, que ha fet de secretària del jurat va escollir el premi. L'obra guanyadora consta de 50 poemes i segons l'autor 'remet alhora a l'antigor (els orígens del pensament filosòfic dels presocràtics) com a la modernitat (la física de partícules)'. Macià també ho defineix com un homenatge a Woody Allen.

Macià afirma que 'Matèria Elemental' és el poemari més personal que ha escrit fins ara i que fa referència a 'experiències viscudes com ara la pèrdua de persones estimades, la mateixa constatació del devenir temporal, l'amor o la vivència de l'ofici de poeta', temes que vertebren el llibre. El llibre es composa de 50 poemes dividits en quatre parts més un poema d'encapçalament. També és un homenatge a Woody Allen i la seva obra 'Match Point'. El premi Maria Mercè Marçal de poesia està dotat amb 3.500 euros corresponents als drets d'autor de la primera edició de l'obra guanyadora, que publicarà l'editorial Pagès Editors a la col·lecció 'La Suda'. El jurat va fer constar a l'acta la qualitat de les tres obres finalistes del premi, que es va entregar durant un sopar al restaurant Resquitx de Golmés. Xavier Macià i Costa (Tremp, 1961) és doctor de Filologia Catalana i professor titular de la Universitat de Lleida (UdL).Actualment, ocupa el càrrec de president del Consell de Centre del Centre de Normalització Lingüística de Lleida (CNL), i també és director de la col·lecció Biblioteca Literària de Ponent i president de l'Aula Màrius Torres. A part de llibres com ara 'La poesia de Gabriel Ferrater', 'Amb el temps a favor' o 'La carretera i el mur', també ha col·laborat amb revistes i mitjans de comunicació com ara 'Urc', 'Serra d'Or' o  'El País'.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.