Retalls d'un any

L'únic dels autors guardonats ahir que no és nascut a les comarques tarragonines és Joan Casas, que tot i ser fill de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), es va definir com a «condemnat a Tarragona» tant per la quantitat de premis rebuts a la demarcació, com per l'elevat nombre d'obres publicades per editorials tarragonines. Una d'aquestes empreses habituades al nom de Casas és Arola, que també serà l'encarregada de publicar el dietari Amb la terra a la cintura, que ha rebut el vintè premi de biografies, autobiografies, memòries i dietaris Rovira i Virgili, dotat amb 3.000 euros.

A l'obra, Casas recull episodis de la seva vida personal durant el 1997, l'any en què va morir la seva mare. El títol, que pren heretat de l'obra del dramaturg Samuel Becket i el poeta Federico García Lorca, vol expressar «el sentiment que la terra que va pujant pel cos fins que un dia arribarà a colgar-te», segons va detallar l'autor. «El dietari tracta sobre les coses que faig, que tenen molt a veure amb Grècia, amb el teatre i el seu ensenyament, i amb altres oficis literaris», va afegir. Casas, que ha rebut diversos premis, té una àmplia i diversa carrera literària que li ha permès publicar obres com a dramaturg, com a traductor i com a crític teatral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.