Política

Setge al procés sobiranista

Rivera vol crear ara una agència independent que vetlli per evitar “l’adoctrinament” a les escoles

Cs es va quedar sol ahir al Congrés denunciant la instrumentalització de les aules a Catalunya

Ciutadans ha proposat avui la creació de l’Agència Independent de l’Alta Inspecció Educativa, que assumiria les funcions de l’actual Alta Inspecció Educativa, figura recollida en els diferents estatuts d’autonomia, amb la finalitat d’evitar, entre d’altres coses, l’adoctrinament a les aules.

Ho ha anunciat avui al Congrés el líder de la formació taronja, Albert Rivera, que ha qualificat aquesta Agència d’”absolutament necessària després de quaranta anys”.

La proposta de la proposició de llei per a la creació d’aquesta Agència es produeix després que ahir el Congrés rebutgés impulsar diferents mesures contra l’adoctrinament polític als centres escolars de Catalunya, a més de les Balears i la Comunitat Valenciana, denunciat per Ciutadans.

Les funcions del nou organisme serien les que permetin garantir el “compliment de la legalitat i, per tant, dels drets fonamentals implicats en l’educació, en particular els de pares i menors”.

Ciutadans només va comptar ahir amb el suport d’UPN i Rivera ha manifestat: “Ens veiem obligats” a presentar la proposició de llei després “dels aplaudiments del PSOE al PNB, el Pdecat, i vista l’abstenció del PP”.

“Si no fan alguna cosa ells nosaltres no seguirem paralitzats mirant cap a l’altre costat”, “ha arribat el moment de garantir els drets i llibertats a les aules de tots i cadascun dels pobles i ciutats d’Espanya”, ha afegit Rivera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia