Sense - El Punt

La descoberta

Espectacle floral

BARCELONA El parc Cervantes conté un imponent roserar amb uns 10.000 rosers d'unes 2.000 espècies diferents. Situat al capdamunt de la Diagonal, és ideal per fer el badoc davant les flors i les vistes de la ciutat

La col·lecció de roses conté parterres dedicats a les espècies silvestres, agrupades segons el país d'origen. També n'hi ha de dedicats als rosers híbrids antics, obtinguts abans del 1876 i que ja havien cultivat egipcis, grecs i romans. Un altre grup de parterres són els de rosers híbrids moderns, creats a finals del XIX.


Al capdamunt de l'avinguda Diagonal, un xic més enllà del Palau de Congressos de Catalunya, hi ha el parc Cervantes. I a l'interior del parc, una petita joia: un espectacular roserar que conté al voltant de 10.000 rosers d'unes 2.000 espècies i varietats diferents. En el millor moment de la floració, pot arribar a haver-hi, pel cap baix, prop de 150.000 roses obertes alhora. Un circuit botànic travessa tot el roserar i permet viatjar, a través de les diferents espècies que hi són presents, per l'Àsia, l'Orient Mitjà, Europa i Amèrica.

Si comencem la visita al roserar des de la ronda de Dalt, el primer que veiem és una gran pèrgola semicircular plena a vessar de rosers enfiladissos de 233 varietats diferents. Aquest és un lloc amb ombra, amb bancs per fer el badoc davant el roserar i les vistes de Barcelona.

El roserar va ser creat l'any 1965 pels arquitectes Lluís Riudor i Joaquim Maria Casamor, i, des de fa deu anys, a principis de maig és el marc del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona. A l'accés principal del parc, a l'avinguda Diagonal, hi ha el jardí dels Perfums, un espai dedicat als rosers que més sobresurten per l'aroma de les seves flors. N'hi ha de 235 varietats diferents, i de seguida que el visitant accedeixi a aquest temple dels sentits en copsarà el perfum.

A.B.

COM ARRIBAR-HI. Situat entre els números 708 i 716 de l'avinguda Diagonal, el metro més proper és el de Zona Universitària (de la línia 3). Està obert des de les deu del matí fins al capvespre. Tant s'hi pot accedir per la Diagonal com per la ronda de Dalt.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.