Societat

De professor heroi a conductor begut

Detenen per triplicar la taxa d'alcoholèmia el professor que va ser agredit per defensar una dona

Jesús Neira és actualment president del Consell Assessor de l'Observatori Regional contra la Violència de Gènere del govern d'Esperanza Aguirre

Jesús Neira, que es va convertir en un heroi quan va ser agredit per un home que maltractava la seva companya sentimental, ha estat detingut per conduir triplicant la taxa d'alcoholèmia en la carretera M-40 de Madrid. Neira és actualment president del Consell Assessor de l'Observatori Regional contra la Violència de Gènere, càrrec que ocupa a petició del govern d'Esperança Aguirre.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, els fets van passar la nit de dimecres quan un policía nacional de paisà que conduïa per la carretera M-40 va veure com un cotxe “anava fent esses” i com “els cotxes es veien obligats a frenar” i com fins i tot, el cotxe va xocar de manera lleu amb un camió.

L'agent va fer una maniobra per obligar-lo a aturar el cotxe i va avisar una patrulla de trànsit. La policia va detenir llavors Neira amb “símptomes evidents d'alcoholèmia”. Després de fer-li dues proves d'alcoholèmia, van constar que la taxa triplicava la permesa i se'l va acusar d'un delicte contra la seguretat vial, motiu pel qual haurà de ser jutjat.

La seva detenció per aquest delicte ja ha aixecat l'alarma dins el govern de la Comunitat de Madrid, on el conseller de Presidència, Justícia i Interior, Francisco Granados, ja li ha demanat que “reflexioni”. Des d'IU, també s'ha avançat que demanarà que se li retirin les condecoracions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.