Societat

Microsoft llança a Barcelona el nou Windows per a mòbils

El president de Microsoft presenta a Barcelona un Windows per a mòbils totalment renovat. Setè intent de traslladar el lideratge exercit entre els PC cap als telèfons

La campanada del Mobile World Congress ha sonat en un lloc del tot inesperat: Microsoft, fins ara incapaç de traslladar als telèfons mòbils el domini que exerceix amb Windows en el camp dels ordinadors, ha assumit que les versions anteriors del seu sistema operatiu no eren adients per a l'ús en terminals de butxaca i n'ha prescindit completament en el desenvolupament del nou Windows Phone 7 Series, la plataforma que el seu president, Steve Ballmer, va presentar ahir a Barcelona.

Windows Phone 7 és més iPhone que el mateix iPhone: en comptes d'insistir en l'adaptació del Windows a la pantalla petita dels mòbils, Microsoft ha partit de zero i ha dissenyat un sistema de navegació, icones i vinculació amb xarxes socials pensat específicament per a aquesta aplicació.

L'aspecte és més semblant al dels menús de Zune, el reproductor musical portàtil de la casa -mai comercialitzat a Europa-, i de fet les funcions multimèdia seran un dels aspectes més destacats dels futurs telèfons Windows Phone 7, que sortiran al mercat cap a final d'aquest any.

Ara cal veure si encara arriba a temps de recuperar la posició de mercat que li han anat arrabassant competidors com Apple, BlackBerry i Android.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.