Societat

3 de 9, aquí i allà

Els Minyons de Terrassa fan el 3 de 9 a Vilafranca mentre que la Colla Vella culmina el seu viatge triomfal a la Xina

La notícia castellera del cap de setmana i una de les més destacades de tota la temporada no es va produir a les places castelleres del país, sinó a l'altra punta del món, a la Xina. I és que la gesta protagonitzada dissabte per la Colla Vella dels Xiquets de Valls en descarregar el 3 de 9 a la ciutat de Hangzhou -relativament propera a Xangai, la seu de l'Exposició Universal 2010 i on la Colla Vella s'hi va passar tota la setmana fent-hi diferents actuacions- va acaparar gairebé totes les converses d'àmbits castellers, a banda d'obtenir un ressò mediàtic certament remarcable.

Una Colla Vella eufòrica, que va posar ahir el punt final al periple per terres xineses amb la seva última actuació a Xangai, al pavelló Espanyol de l'Expo 2010 i en el marc del Dia de Catalunya. La colla va descarregar el 3 de 8 i el 4 de 8, a més del 2 de 8, el tercer assolit en terres xineses.

Poques hores abans d'embarcar en el vol que avui els ha de tornar a casa, el seu cap de colla, Xavi Pena, deia a l'AVUI que no oblidarà mai "l'alegria immensa de tota la colla en el moment de descarregar aquest tres de nou, tan lluny de casa". El 3 de 9 que la Vella va fer dissabte és el primer castell de 9 pisos que es fa en un país de parla no catalana. Els Minyons de Terrassa van fer-lo a Perpinyà el 1998.

3 de 9 dels Minyons
Precisament els Minyons de Terrassa van protagonitzar la gran novetat de la jornada a casa nostra, a Vilafranca del Penedès, en la diada del Firal organitzada pels Xicots de Vilafranca. Els terrassencs van rubricar la bona primera fase de temporada que estan duent a terme tot descarregant el seu primer 3 de 9 del curs present, que, juntament amb un que van fer a Manresa fa dotze anys, és també el més primerenc de la colla.

El castell va presentar alguns desajustos que el seu màxim responsable, Nani Matas, instants després de la consecució, atribuïa "als canvis d'última hora en l'alineació que hem hagut d'introduir i que han generat una mica d'inquietud". En qualsevol cas, el castell no va passar per cap moment de perill i va poder ser celebrat amb moltes mostres d'alegria per part d'una colla que presenta cares noves en posicions defensives, és a dir, en els pisos inferiors. Els Minyons també es van apuntar un 2 de 8 impecable de quints en amunt, però tremolós si es mirava cap avall, i un 4 de 8 sense cap incidència remarcable.

La plaça de Milà i Fontanals també va poder aplaudir l'actuació d'uns ambiciosos Castellers de la Vila de Gràcia que, impregnats del caràcter combatiu del seu nou cap de colla, Aleix Vila, van dominar el seu segon 4 de 8 de l'any i es van estrenar amb el 2 de 7, una construcció que feia dos anys que no assolien. Els Xicots, al seu torn, van tirar de casta i esperit de superació per carregar el primer 4 de 8 d'aquest exercici.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.