Punt divers

L'Acampada Jove envaeix Montblanc amb la previsió d'arribar als 25.000 assistents

Montblanc s'ha començat a transformar aquest dijous, amb la invasió dels primers assistents a l'Acampada Jove. Nombrosos campistes ja s'han fet un lloc al recinte del festival, a tocar de l'estació de tren, on anys enrere s'hi havia celebrat el Senglar Rock. Enguany, la capital de la Conca de Barberà acull l'Acampada Jove, que arriba a la seva 14a edició. Durant els tres dies de festival es faran trenta concerts, amb l'actuació de grups com ara Els Pets, Los Delincuentes i Kayo Malayo, així com actes paral·lels. Les expectatives d'assistència per part de l'organització són bones. Les JERC creuen que la crisi pot beneficiar el festival amb un increment de públic, i arribar als 25.000 assistents.

Les portes del recinte s'ha obert a les dotze del migdia. El director de l'Acampada i portaveu de les JERC, Gerard Coca, confia que al llarg dels tres dies passin més de 25.000 joves pel festival, en base al ritme que hi ha hagut de venda d'entrades anticipades i perquè tot apunta a què el temps acompanyarà. Amb tot, la suspensió de festivals com el Senglar Rock -l'Acampada és enguany l'únic festival de música en català que es fa arreu dels Països Catalans-, sumada a la situació de crisi, que dificulta als joves marxar de vacances, també són motius pels quals s'estima que el festival pot arribar als 25.000 espectadors.La passada edició just va sumar 18.000 assistents, però cal tenir en compte que el dissabte va quedar anul·lat per pluja. Coca prefereix no agafar de referència aquell festival, que es va fer a Sant Celoni. Enguany s'ha triat Montblanc, i té molts números d'acollir la pròxima edició, vista la 'bona acollida' rebuda.Aquest dijous hi ha els primers concerts, amb la Gossa Sorda com a grup principal. Els plats forts es concentren la nit de divendres, en la qual actuen Los Delincuentes, La Troba Kung-Fú, Betagarri, Dr. Calypso i Sota Zero, i la de dissabte, amb Reincidentes, Banda Bassotti i Els Pets, entre altres grups.500 militants i voluntaris de les JERC integren l'organització. Aquests darrers dies han estat muntant tots els escenaris. I és que, a part de l'escenari central -per als grans concerts- i la zona d'acampada de fins a 30.000 m2 -on actuaran grups de cultura popular-, s'han habilitat altres espais dins de la vila. Així, la plaça Major serà l'espai per als grups novells; la plaça Poblet i Teixidó, per a xerrades i conferències; i a la piscina, tallers i actuacions de dj. En aquesta 14a edició, no hi faltarà l'acte polític central, que protagonitzarà el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, el dissabte a partir de les set de la tarda.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.