Societat

La Font del Gat, ni minyona ni soldat

L'Ajuntament l'ha cedit de franc a la Reial Federació Espanyola de Tenis. Es va arreglar perquè fos el centre gestor i d'informació de Montjuïc. El restaurant l'explota Pau Reventós

El 2002 l'Ajuntament de Barcelona va rehabilitar els jardins de Laribal i l'edifici i l'entorn de la Font del Gat per dedicar-los a centre gestor i d'informació de Montjuïc. Només en l'edifici, que alguns autors atribueixen a Puig i Cadafalch, s'hi va gastar un milió d'euros. Però de centre d'interpretació només en va fer dos anys. Aleshores una part de l'edifici es va cedir a Pau Reventós, fill del polític Joan Reventós, que l'explota com a restaurant.

L'altra part de la casa ha servit per a actes puntuals i recepcions de l'Ajuntament, de la Fira i per al lliurament dels premis Laureus. S'havia de convertir en la seu permanent de l'arxiu de Juan Antonio Samaranch, que al final s'hi va negar perquè no trobava el lloc prou segur per guardar-hi la seva memòria.

Ahir l'Ajuntament va cedir l'edifici de forma "gratuïta i indefinida" a la Reial Federació Espanyola de Tenis (RFET), que amenaçava de marxar de Barcelona si no trobava una seu com Déu mana per substituir les "incòmodes" oficines de la Diagonal.

"Vull agrair a l'Ajuntament la cessió d'aquest espai emblemàtic i tan bonic a la Federació, que compleix així el seu objectiu de tenir una seu permanent, un edifici d'excel·lència que estigui a l'altura del que significa el tenis espanyol, que ja és l'esport número u d'aquest país", va dir ahir José Luis Escañuela, president de la RFET, en agrair la cessió a l'alcalde Jordi Hereu.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.