Societat

Acomiaden Vicente Ferrer amb un funeral d'Estat a Bathalapalli

A la cerimònia, amb rituals de les religions cristiana, hindú i musulmana, hi assisteixen unes 15.000 persones

El cooperant català Vicente Ferrer ha estat acomiadat amb un funeral d'Estat a la localitat índia de Bathalapalli.

La cerimònia, que ha començat cap a les 11.00 hora local, ha estat a l'aire lliure sota una senzilla estructura de pals metàl·lics d'un teler habilitada per a l'ocasió, a més de dues pantalles gegants perquè tothom pogués seguir els detalls del enterrament.

Segons càlculs provisionals de la Fundació Vicente Ferrer (FVF), unes 15.000 persones han acudit al sepeli.

El fill de Vicente Ferrer, Moncho, ha dut el fèretre a l'espatlla al costat d'altres persones, i després ha pronunciat un discurs en telugu (llengua pròpia de l'Estat indi d'Andhra) en què ha reiterat el seu compromís per continuar amb la tasca humanitària del seu pare.

També s'ha compromès a això en el mateix idioma la vídua de Ferrer, Anna, després que prenguessin la paraula el ministre d'Agricultura d'Andhra, Raghuveera Reddy, i el president del Congrés de Diputats, José Bono.

"Vicente, ets un exemple per a la humanitat, no pel que has dit, sinó pel que has fet", ha dit en la seva al·locució en castellà José Bono.

D'acord amb el programa ofert per la Fundació, s'han llegit textos sagrats hindús i islàmics, a més de fragments bíblics.

Després dels parlaments, el filantrop català, que va morir divendres passat, dia 19, als 89 anys, ha estat enterrat amb el so instrumental de L'hora dels adéus de fons.

Prèviament, el seu fèretre ha estat cobert de flors pels seus familiars i les autoritats presents, gran part d'ells vestits de blanc, conforme a la tradició funerària hindú.

També s'han disparat salves, ja que les autoritats d'Andhra havien declarat un funeral d'Estat per a Ferrer. Després, molts indis s'hi han acostat per dipositar flors sobre la tomba de Ferrer.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.