Societat

castells

Trio de cincs a la Torre

Els Xiquets de Tarragona estrenen el cinc de vuit i la Colla Vella el recupera

Els Nois de la Torre descarreguen el primer cinc de set de la seva història

El cinc de vuit dels Xiquets de Tarragona va ser ahir el gran protagonista de la diada de Santa Rosalia de Torredembarra. Era el primer de la temporada, i el més important per a ells, el millor castell que han descarregat mai fora de casa. Els tarragonins van poder compartir l'alegria amb uns Nois de la Torre pletòrics i una Colla Vella que es recuperava amb bona nota de la dura diada de Sant Fèlix.

El cinc de vuit dels Xiquets, que per Sant Magí havia quedat al sarró, ja no podia esperar més. El van atacar en la segona ronda, després d'un bon quatre de vuit per asserenar els ànims. La catedral ratllada va deixar la plaça bocabadada, paradíssima, fins que es va carregar. Per completar-lo, tan sols van haver de treballar una sortida de la canalla un pèl nerviosa. Un tres de vuit de postal i tres pilars de cinc simultanis van tancar l'actuació. Pel camí havien quedat altres grans castells, com ara el dos de vuit i el pilar de sis, i fins i tot el tres de nou, però Roger Peiró, el cap de colla, no posava matisos a l'eufòria matalassera: “És important haver-lo fet com l'hem fet i fora de casa, perquè és una llosa que ens pesa molt”. El castell afegia salsa al proper duel tarragoní, el dia 11.

Encara més contents van sortir de plaça els locals, els Nois de la Torre, que, trenta-cinc anys després de la seva fundació, descarregaven el cinc de set. Malgrat que a començament dels anys vuitanta havien aconseguit castells superiors, no se l'havien pogut plantejar mai per la quantitat de castellers que eren. Ahir, però, no s'ho van pensar dues vegades i s'hi van llançar en la primera ronda. Amb una descarregada d'aquelles que fan afició, els Nois van aconseguir l'objectiu, i van arrodonir la millor actuació dels darrers anys amb el quatre de set i un tres de set amb el pilar que va quedar carregat.

També la Colla Vella dels Xiquets de Valls, va sortir amb bona nota de plaça. Va començar amb el dos de vuit i el quatre de vuit amb el pilar, que va completar amb solvència –tan sols va parar el moviment de la sortida de la canalla–. El castell més esperat, però, era el cinc de vuit, que els de la Vella no portaven a plaça des de Sant Joan. Amb un tronc ple de canvis, carregar-lo amb comoditat va permetre al tronc salvar les batzegades d'una descarregada més moguda. A un mes del Concurs, consolidar el quatre amb el pilar i el cinc són els objectius de la Vella, que divendres es torna a trobar cara a cara amb la Colla Joves a la plaça del Blat.

Les baixes per vacances van marcar l'actuació dels Nens del Vendrell. En l'intent de quatre de vuit, a l'entrada de dosos els problemes ja havien començat, i van optar per desmuntar-lo. Van sortir de plaça amb el cinc de set, el quatre amb l'agulla i el tres amb l'agulla

Grans saballuts

Com a Torredembarra, a Sabadell també va córrer el cava. I és que els Castellers de Sabadell feien història carregant el seu primer tres de vuit. Abans havien descarregat el quatre de vuit, el segon del seu historial, més tranquil que el primer. El cinc de set va tancar l'actuació d'una colla que ha quedat a les portes del Concurs de Castells però que té moltes ganes de clàssica de vuit.

La creu van ser els Minyons de Terrassa, que no van poder descarregar el tres de nou. Amb un peu molt just, el tres va pujar ja bellugadís, i va caure poc després de l'aleta. Sí que van completar el dos i el quatre de vuit. Els Capgrossos de Mataró, acabats de tornar de vacances, van descarregar sense problemes el quatre, el tres i el dos de vuit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.