Cultura

Mor l'editora Núria Folch i Pi als 94 anys

Va fundar amb el seu marit, Joan Sales, el Club Editor

L'editora Núria Folch i Pi, fundadora amb el seu difunt marit, Joan Sales, del Club Editor, ha mort a 94 anys, segons ha informat Democràtica de Catalunya (UDC), formació on militava des d'abans del restabliment de la democràcia.

Entre d'altres obres, el Club Editor va imprimir La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda i Bearn de Llorenç Vilallonga. Folch i Pi va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 1997 i la distinció d'UDC pels seus 25 anys de militància durant la celebració dels 70 anys del partit.

El president del Comitè de Govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha lamentat la mort de l'editora i ha destacat la seva "passió, empenta i energia" en el món editorial de Catalunya.

Folch i Pi va participar activament en tots els projectes que va iniciar Joan Sales, el seu marit i autor d'Incerta Glòria, abans i després de la mort de l'autor d'una de les obres cabdals sobre la guerra civil.

El president del Comitè de Govern d'Unió ha subratllat en un comunicat que "Núria Folch i Pi ha estat un persona compromesa amb el futur del país, que va treballar activament des de l'exili i des de Catalunya –on va tornar a finals la dècada dels quaranta– per la recuperació de la democràcia i pel manteniment de la cultura catalana".
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.