Punt divers

Un centenar de veïns de Baix Pallars tallen la N-260 com a rebuig al projecte de la variant plantejat per Foment

Un centenar de veïns del municipi de Baix Pallars, al Pallars Sobirà, han tallat aquest divendres, de manera espontània, la carretera N-260, al seu pas per Gerri de la Sal, com a mostra de rebuig al projecte de variant plantejat pel Ministeri de Foment. Els veïns reclamen un accés nord i no quedar aïllats de la comarca a la que pertanyen. Els veïns s'han reunit amb el diputat al Congrés per CiU, Pere Macias, qui s'ha compromès a portar les seves reivindicacions al Congrés dels Diputats. Volen deixar clar que no s'oposen a la variant i demanen que no se'ls exclogui de la comarca a la que pertanyen pel que fa a comunicacions. Defensen també que el nucli de Compte es mantingui i no s'enderroqui.

Macias ha signat el manifest de l'Associació Lo Pedrís, contrari a la variant plantejada per Foment. El mateix manifest que s'ha compromés a presentar al Congrés. Macias ha dit que el projecte plantejat per Foment és una 'bestiesa molt gran' i que parlant amb els veïns i veient sobre el terreny com es vol fer la variant 'no es pot discutir als veïns que han de conservar l'accés als seus pobles'. Per Macias tècnicament es pot resoldre i hi ha una solució que costa menys diners que els 54 milions d'euros del projecte de Foment. Macias ha estat acompanyat del senador de CiU, Ramon Alturo i de l'alcalde de Sort, Agustí López. Els veïns han dit que mantindran la pressió fins que se'ls escolti i no descarten accions més contundents. Reclamen un enllaç nord, eliminar els vehicles del mig de Gerri de la Sal i mantenir el poble de Compte i no enderrocar-lo. Els veïns diuen que a l'hora de redactar el projecte que els han plantejat solament s'ha pensat amb la gent de fora i no amb la del territori que cada dia utilitza aquesta via per anar a treballar. La proposta de foment suposarà als veïns de Baix Pallars menys seguretat a la carretera i haver d'invertir 10 minuts més cada dia per anar els nens a escola o la gent a treballar. Pels veïns aquests 10 minuts de més també seran importants en casos d'emergències.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.