Títol d'or per al Mataró

Venç el Lloret en la final de la copa de la CERS amb un gol d'or a 24 segons del final de la pròrroga

El Grup Clima, que ha baixat en la lliga, guanya seu el primer títol europeu

Els lloretencs s'avancen a vuit minuts del final i els mataronins remunten

2a
participació
europea del Mataró, i ja té un títol. La primera va ser en la copa d'Europa del 1968

El Grup Clima Mataró va escriure amb lletres d'or una pàgina de la seva història en guanyar el títol de la copa CERS. Tant per la manera com es va imposar per 1-2 al Lloret en la gran final, com pels problemes que han tingut en aquesta temporada, els mataronins es van fer mereixedors d'aquest preuat títol europeu, el primer de la seva història. Pel que fa al capítol esportiu de la final, el Mataró va encaixar un gol a vuit minut d'acabar el temps reglamentari però va saber reaccionar i el capità Jordi Bartrés va aconseguir l'empat i va forçar la pròrroga a només dos minuts del final. En el temps suplementari Ferran Formatjé va marcar el gol d'or que representava el títol europeu a 24 segons del final, que hauria suposat arribar als penals. En l'apartat de problemes no esportius, els mataronins es van presentar a aquesta final a quatre després d'haver perdut la màxima categoria i haver baixat de l'OK Lliga a la primera estatal. A més a més, els jugadors no han cobrat els darrers tres mesos i el club els va donar la carta de llibertat. Tots, però, van continuar jugant per una il·lusió: la competició europea. I han obtingut un gran i inesperat premi: la copa. Aquesta ha estat la segona aparició a Europa del Mataró i ha guanyat el títol. El seu debut va ser en la copa d'Europa del 1968, en què va arribar a les semifinals.

El Grup Clima Mataró i el Lloret van començar el partit amb la intenció d'estructurar bé la seva defensa, i ho van aconseguir. Tot i això, tots dos van disposar de les primeres ocasions de gol en què va destacar una rematada de Marc Roca (7') i una altra de Formatjé (13'). En el Lloret va destacar una gran passada de Martos a Marc Tibau a dos minuts del descans que podria haver significat el primer gol del partit, però el porter Roger Fernández la va aturar molt bé.

Després del 0-0 del descans, la segona meitat va començar amb els dos equips intentant desfer l'empat, però sense gaire encert. Fins a nou minuts del final no va arribar l'1-0, amb una rematada de Lladó a l'escaire. Els mataronins van anar a buscar els lloretencs a la seva defensa i el joc es va tornar molt ràpid i amb ocasions a una porteria i a l'altra. A dos minuts del final, Marc Roca va fer una passada a l'àrea a Bartrés, que va superar el porter Serra i va empatar el partit. Es va arribar a la pròrroga i a cinc segons del final de la primera meitat Casanovas podria haver sentenciat, però el seu xut llunyà va anar al pal. En l'inici de la segona part del temps suplementari Martos va tenir una bona ocasió per al Lloret, i a 30 segons del final, Casalí i Rodri van fer una bona combinació d'atac que Roger Fernández va rebutjar i es va organitzar un contraatac que va culminar Formatjé amb el gol que significava el títol.

Ivan Sanz: «No ens hem rendit mai».

Pletòric de joia el tècnic del Mataró Ivan Sanz mostrava la seva alegria pel títol de la CERS: «Es una satisfacció molt gran perquè és històric però sobretot per com ho hem guanyat». Sanz destacava que ho havien fet amb: «un equip molt digne, molt humil, lluitant molt cada partit i sense rendir-se mai». El tècnic també va destacar: «potser tota la sort que ens ha faltat a la lliga l'hem tingut aquest cap de setmana», i va voler fer un reconeixement als seus homes: «estic molt content pels jugadors que es mereixen això, i molt més». Respecte a la final Ivan Sanz va explicar: «hem sabut lluitar i hem fet una pressió defensiva que ha anat força be, i al final hem tingut la sort o l'encert d'empatar». El títol es va decidir en la pròrroga, on segons Sanz els dos equips van arribar molt tocats físicament: «sabíem que qualsevol errada es pagaria molt cara, i al final a falta de només 24 segons tot s'ha girat a favor i hem guanyat un títol molt important».

El capità del Mataró Jordi Bartrés, que va marcar l'empat, va destacar: «per nosaltres és una alegria molt gran després de com ha anat la temporada, i la veritat es que encara no ens ho acabem de creure». Respecte al partit va comentar: «ha sigut molt emocionant i molt tàctic». El seu company Ferran Formatjé, autor del gol d'or en la pròrroga, explicava com és sentia: «s'em fa una mica estranya aquesta sensació, encara en calent no se que hem guanyat però aquesta setmana espero disfrutar amb la família i els companys». El davanter va reconèixer la importància del seu gol però va dir: «s'han ficat per davant i ens ha costat, i fins que no ha arribat el gol d'en Jordi (Bartrés) estava difícil». El porter Roger Fernández, molt emocionat, va comentar: «això és un somni que ningú es pensava i que hem anat treballant partit a partit». Respecte a la final va dir: «el Lloret rep pocs gols i si es fica per davant es complicat però, hem cregut en nosaltres, hem lluitat fins el final i ho hem girat»

CH LLORET
1
GRUP CLIMA MATARÓ
2
CH LLORET:
Serra, Rodri, Cortijo, Casalí i Lladó –equip inicial–; Marc Tibau, Martos i Crespo. No van jugar: Roger Perarnau i Oriol Perarnau.
GRUP CLIMA MATARÓ:
Roger Fernández, Arnau, Bartrés, Marc Roca i Formatjé –equip inicial–; Casanovas, Puig i Figa. No van jugar: Florenza i Pons.
GOLS:
1-0 (41') Lladó. 1-1 (48') Bartrés. 1-2 (60') Formatjé.
ÀRBITRES:
Ullrich (Alemanya) i Bell (Anglaterra).

Ara no els volen deixar jugar a Europa

Tot i ser el campió de la CERS i tenir dret a una plaça en la propera lliga europea i a la disputa de la copa continental, potser el Mataró no podrà jugar a Europa la temporada que ve. El president del Mataró, Josep Maria Spa, va explicar: «Sembla que hi ha un comitè tècnic, a petició d'uns clubs italians, que va decidir que l'equip que perdia la màxima categoria no podia participar en la lliga europea.» Spa va dir que havia parlat amb el president de la CERH, el portuguès Carlos Graça, i que li havia dit que s'havia d'estudiar i que ho decidiran la setmana que ve. El president del Mataró va explicar que havia estat molt clar amb Carlos Graça i que li havia dit: «Participar o no participar s'ha de guanyar a la pista, no pot ser que es guanyi en els despatxos», i que esperava que es justícia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.