Societat

Protesta contra les multes per fer sexe a les platges de Tossa

Les sancions previstes van des de 600 fins a 1.800 euros. La mobilització s’ha convocat pel Facebook

Els joves de Tossa de Mar es van aplegar ahir a la platja Gran del municipi selvatà per mostrar el seu rebuig a la nova ordenança de civisme i convivència ciutadana. La mesura, aprovada de forma inicial per l’equip de govern municipal, recull, entre altres punts, la prohibició de fer sexe, retribuït o no, en qualsevol espai públic a partir del juliol, les platges incloses. Les sancions per als que siguin enxampats aniran de 600 a 1.800 euros.

La concentració, en la qual es va poder veure alguna nina inflable, tenia com a lema L’Ajuntament diu no al sexe. Diguem nosaltres sí! “Només volem deixar clar d’una forma pacífica i civilitzada que el consistori ha pres una decisió errònia”, va explicar Alfonso Sánchez, l’administrador del grup creat al Facebook Sí al sexe a la platja de Tossa de Mar, que ha estat un dels convocants de la mobilització i que ja ha aconseguit el suport de prop de 900 persones.

“Esperem que aquesta protesta serveixi perquè els representants municipals ens escoltin”, va afegir Sánchez. De moment, però, ni joves ni membres de l’equip de govern han mantingut cap reunió per parlar de la prohibició ni tenen previst fer-la.

A banda de la mobilització, al llarg d’aquesta setmana també han aparegut pintades contra la nova ordenança en què es podia llegir “Sex on the beach” (“Sexe a la platja”). L’objectiu principal de les pintades van ser l’Ajuntament i el pavelló municipals.

A banda de la prohibició del sexe als espais públics, la normativa municipal també prohibirà les festes de solters sorolloses, fer massatges, tirar les cartes i el consum de begudes alcohòliques o drogues a la via pública. Aquest últim punt ja s’està aplicant en altres municipis de la Costa Brava, com Lloret de Mar. El text estarà a exposició pública durant un mes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.