Esports

Itàlia desestima el recurs de la Fiscalia Antidopatge contra Guardiola

El català va ser exonerat per la justícia ordinària italiana l'octubre del 2007 i ara la decisió queda confirmada

El Tribunal Nacional Antidopatge d'Itàlia, depenent del Comitè Olímpic Italià (CONI), ha desestimat avui el recurs plantejat per la Fiscalia Antidopatge contra la sentència que va absoldre l'exfutbolista i tècnic del Barça, Pep Guardiola, de l'acusació de dopatge durant la seva etapa al Brescia.

Després de dos suposats positius per nandrolona en els controls realitzats en acabar els partits Piacenza-Brescia (el 21 d'octubre del 2001) i Lazio-Brescia (el 4 de novembre del 2001), Guardiola va ser condemnat a quatre mesos d'inhabilitació, més una multa de 50.000 euros, pel comitè de disciplina de la Lliga Professional.

Més endavant, el català va ser exonerat per la justícia ordinària italiana l'octubre del 2007 i va presentar una instància de revisió de la sentència emesa per la justícia esportiva. Aquesta instància va ser acceptada pel Tribunal de Justícia Federal de la Federació Italiana de Futbol (FIGC) el 8 de maig passat.

Amb tot, el fiscal antidopatge del CONI, Ettore Torri, va fer pública el 31 de juliol la seva decisió de demanar la reobertura del cas, en considerar "inacceptables" els motius que van determinar l'absolució del jugador.

Avui dilluns el Tribunal Nacional Antidopatge, presidit per Francesco Plotino, ha pres en consideració el recurs, però finalment l'ha desestimat i ha confirmat la decisió del Tribunal de Justícia Federal del 8 de maig.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.