Societat

El pare del nen del globus s'enfrontarà a càrrecs penals si tot ha estat un muntatge

Richard Heene, científic i inventor aficionat, va mobilitzar tots els mitjans nord-americans després d'assegurar que el seu fill es trobava a l'interior de l'artefacte, un globus amb forma d'ovni que ell mateix havia fabricat

El pare del nen que va denunciar dijous passat la desaparició del seu fill en un globus aerostàtic s'enfrontarà a càrrecs penals davant d'un tribunal de l'Estat de Colorado si es confirma que tot plegat ha estat un muntatge, ha informat el xèrif del comtat de Larimer, Jim Alderden.

Richard Heene, científic i inventor aficionat, va mobilitzar tots els mitjans nord-americans després d'assegurar que el seu fill es trobava a l'interior de l'artefacte, un globus amb forma d'ovni que ell mateix havia fabricat, quan accidentalment es va deixar anar. Les televisions de tot el país van emetre imatges en directe de l'artefacte mentre volava a uns 1.800 metres d'altura i les autoritats buscaven una manera de fer-lo tocar terra de manera segura.

Tot i això, dues hores després van trobar el nen a casa seva i des d'aleshores s'està especulant que tot pugui haver estat un muntatge organitzat pel pare. El mateix Richard Heene ho ha desmentit en una roda de premsa a les portes de casa seva aquest dissabte.

"Els anticipem que es presentaran càrrecs penals per aquest incident", ha indicat Alerden en declaracions recollides per la cadena CNN. "Si es va tractar d'un muntatge, només es podrà acusar Heene d'haver proporcionat informació falsa a les autoritats, fet que està tipificat com un delicte menor", ha reconegut el xèrif del comtat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.