Política

Trias de Bes, antic militant de CDC i "gir catalanista" del PP, s'afilia al partit de Rosa Díez

L'exdiputat del PP Josep Maria Trias de Bes ha anunciat avui el seu ingrés a les files d'Unió, Progrés i Democràcia (UPyD) i el seu suport a Rosa Díez, la qual cosa ha estat rebuda amb "absolut respecte" per la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho.

Trias de Bes ha informat de la seva renúncia a la militància al PP en un article que publica avui el diari El Mundo, en què, després d'una dècada retirat de la vida política, ha expressat el seu desig de donar suport a Rosa Díez "des de la difícil plaça de Catalunya".

"Crec que és necessària la presència d'un partit que es mogui amb llibertat, introdueixi aires nets i nous, ventili la cuina de la política nacional i encomani a tots. Hem desembocat amb el transcórrer del temps, en un sistema bipartidista impur del que extreuen profit els anomenats partits majoritaris i el territorial de torn que amb murrieria pugui controlar la situació amb escassa legitimitat representativa", ha raonat Trias de Bes.

El 16 d'agost de 1995, Trias de Bes va arribar a un acord amb el llavors líder del Partit Popular, José María Aznar, per ingressar en aquest partit i ser inclòs com a cap de llista per Barcelona en les següents eleccions al Congrés, celebrades l'any 1996, en què el PP no va obtenir a Catalunya els resultats previstos. Durant la seva pertinença activa al PP, Trias de Bes va intentar un dels "girs catalanistes" anunciats diverses vegades pels populars catalans, com també va ser el cas de Josep Piqué.

Amb anterioritat, Trias de Bes havia estat diputat al Congrés per CiU en les tres primeres eleccions legislatives, i el 1995 es va donar de baixa com militant de CDC per a, després d'un any, entrar al PP fitxat per Aznar.

En conèixer-se el pas de Trias de Bes a les files d'UPyD, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha limitat a expressar, en roda de premsa, el seu "absolut respecte" perquè "cadascú ha de ser coherent amb les seves conviccions personals i polítiques".

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.