Política

CiU denuncia manca de pluralitat a Catalunya Ràdio i presenta un marcador de 52 a 12 com a prova

El Matí de Catalunya Ràdio ha perdut audiència però no el lideratge ni, encara menys, el protagonisme en la batalla política. Convergència i Unió (CiU) ha denunciat aquest divendres "manca de pluralitat" a l'emissora, i com a prova ha presentat un recompte que deixa el marcador en 52 a 12, a favor del govern de la Generalitat.

Segons els comptes dels convergents, des del setembre, en què el programa va començar una nova etapa amb Neus Bonet al capdavant, només s'han fet 12 entrevistes relacionades amb l'oposició i, en canvi, n'hi ha hagut 52 amb representants del tripartit.

El diputat Jordi Cuminal ha presentat les dades i ha assegurat que "alguns van començar a parlar de la crosta nacionalista, més tard es va produir una depuració de professionals de la casa que eren líders d'audiència i ara les dades confirmen una evident pèrdua d'audiència, encara que no vulguin reconèixer-la", en referència al diputat socialista Joan Ferran i a l'anterior director i conductor d'El Matí de Catalunya Ràdio, Antoni Bassas, contra el qual Ferran s'havia arribat a manifestar amb pancartes davant de l'estudi on es fa el programa.

Dimecres, CDC va acusar Ferran de "pressionar" els mitjans públics en publicar la novel·la Maleïda crosta, en què manté que, malgrat els dos governs tripartits presidits pel PSC, als mitjans públics encara persisteix la inèrcia nacionalista creada pels executius de Jordi Pujol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.