Necrològiques

Carme Ferrer Pujol, ‘la Llorença'

Dinamitzadora de les puntaires a Llagostera, era una persona amb grans inquietuds

Carme Ferrer Pujol, de 85 anys, coneguda com la Llorença, va morir diumenge a casa seva víctima d'un atac de cor. Nascuda el 20 d'abril de 1931, a la Carme li agradava explicar que va ser la primera dona republicana de Llagostera. Persona entranyable i d'una aguda intel·ligència, casa seva sempre era oberta per a tothom que la volia anar a visitar perquè va ser una dona amb la ment oberta a la conversa i als nous coneixements. Era molt coneguda, ja que durant anys es va dedicar a cobrar lletres bancàries dels corresponsals del Bilbao i el Popular, la iguala del metge o els rebuts dels socis del Casino Llagosterenc. La Llorença tenia aquest àlies en record de la seva mare, que acabada la guerra va quedar vídua amb tres nenes petites i va haver de lluitar molt. De jove, la Carme havia treballat a can Casadevall SA i fins fa poc tenia cura d'organitzar excursions i sortides per a una agència barcelonina. Va ser pionera i gran aficionada a fer puntes de coixí i moltes dones, i algun home, n'han après gràcies a ella, i era la dinamitzadora del grup local de puntaires. Tot i que feia anys que tenia dificultats per moure's, assistia a tots els actes de caràcter social i cultural que se celebraven al poble i sempre desprenia simpatia i saviesa. Aquest dimecres, dia de la Festa del Bolet, hi ha prevista una demostració de puntaires i se la trobarà molt a faltar.

La Carme era vídua d'Eudald Llopis, i la cerimònia civil per acomiadar-la se celebrarà avui, dimarts, a 2/4 de 10 del matí, al tanatori de Llagostera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia