Necrològiques

Adéu a un gran professor de piano

Emili Garcia Solés va morir el 24 d'octubre als 77 anys

Ahir el diari ens donava la trista notícia del traspàs d'un bon amic, una gran persona, però per damunt de tot un gran professor de piano. L'Emili Garcia Solés, malgrat que tenia problemes de salut, ens ha deixat quasi sobtadament als 77 anys. Havia estat el fundador de Musical Eiximenis, va obrir la botiga Klavier just davant del Conservatori de Música de Girona, situat durant molts anys a les Voltes d'en Roses, on ell impartia classes de piano i era un professor estimat.

Parlar del senyor Garcia em portaria a omplir planes d'anècdotes, tant familiars com de música, celebrant els batejos dels seus fills a casa, com ara el d'en Jordi, l'any 1969, oficiat per mossèn Francisco Geli (al cel sia), canonge organista i un referent de la música al Conservatori i a la nostra ciutat.

El senyor Garcia formava part d'aquest grup d'homes i dones que estimen la música i més, molts dels quals surten en el meu primer llibre asseguts a la barra, amb un senyor Garcia somrient, el senyor Viader (al cel sia) entre d'altres, la Roser Busquets, el senyor Brugués, el senyor Camps, la M. Àngels Alabert i tants professors com el senyor Garcia que en temps molts diferents d'ara varen ensenyar a estimar la música a centenars de gironins i gironines. Quan venien èpoques d'exàmens i baixaven gent de la província, les Voltes d'en Roses eren un formiguer de mainada. El senyor Garcia a vegades estava esmorzant, i se li acostaven mainadetes i li deien “eh que vostè es professor?”, ben espantades, i ell se les mirava amb el somriure sorneguer. Qui sap si el que els semblava era trobar-se amb el professor en uns temps en què encara sentien un gran respecte per un mestre. És com hauria de ser.

La vida està plena d'èpoques i moments, com les partitures de música, però la de la recta final, la darrera partitura, la que ha agafat el bon amic, gran espòs, gran pare, avi feliç, però sobretot gran professor de piano, aquesta no hauria d'arribar.

Avui ben segur que la música es concentrarà a les 10 del matí a la parròquia de Caldes de Malavella per dir adéu a aquest músic i estar al costat d'aquesta família en aquests moments tan especials. Jo des d'aquí li dic: senyor Garcia, quan arribi a dalt tinc la seguretat que hi tindrà un lloc privilegiat. Sé que la gent del món de la música que fa temps que l'han precedit el vindran a esperar amb la més celestial de les músiques, i tinc la seguretat que mossèn Geli l'encapçalarà. Nosaltres sempre el recordarem. Senyor Garcia, gràcies per ensenyar a estimar el piano. Descansi en pau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia