Necrològiques

Jesús Iribarren

Va jugar en el Girona Futbol Club dues temporades, entre els anys 1958 i 1960

Jesús Iribarren (Murchante, Navarra, 1937), que va ser jugador del Girona FC dues temporades, entre els anys 1958 i 1960, va morir ahir a Tudela, als 80 anys. Iribarren va arribar a Girona el 1958, amb la carrera de procurador recentment acabada per venir a fer pràctiques al despatx d’Enric de Quintana i Vergés, germà d’Albert de Quintana, que havia estat alcalde de Girona i president del Girona FC. En realitat, aquesta era la seva autèntica vocació, a pesar d’haver despertat l’interès de clubs com ara el Barça i la Real Sociedad: “M’interessa la carrera [...]. El futbol m’agrada com a esport, però la feina de procurador és per sempre”, deia Iribarren en una entrevista publicada el 23 de setembre del 1958 a Los Sitios de Gerona, quan pràcticament acabava d’arribar a la ciutat. Aquí va conèixer la seva dona, Maria Gràcia Ribas Colomer, filla del farmacèutic Lluís Ribas, vicepresident del Girona. El matrimoni va tenir 9 fills.

Abans de jugar una temporada a segona divisió i una altra a tercera en el Girona, havia jugat en l’Osasuna, i quan van marxar amb la seva dona a Tudela per treballar tots dos com a procuradors, Jesús Iribarren encara va jugar alguns partits en el Calahorra, però amb només 25 anys va abandonar definitivament el futbol. Quan es va jubilar, Iribarren passava bona part de l’any a Sant Antoni de Calonge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia