Necrològiques

Josep Costa i Giralt

President del Gremi de Pastissers Artesans de les Comarques Gironines

Josep Costa i Giralt, president del Gremi de Pastissers Artesans de les Comarques Gironines, va morir ahir a l’edat de 80 anys.

Costa, que regentava una de les pastisseries més prestigioses de Ripoll, ha estat una de les figures més reconegudes de la pastisseria catalana i espanyola. Respectat per la seva incansable tasca al capdavant dels pastissers gironins, també va desenvolupar una bona feina com a vicepresident de la Confederació Espanyola d’Empresaris de Pastisseria i vicepresident de la Federació Catalana de Pastisseria. Molts en el sector també el recordaran per la seva tasca al capdavant de l’equip espanyol de la Copa del Món de Pastisseria en moltes edicions. També va ser membre del jurat internacional d’aquesta prestigiosa competició, al costat del seu gran amic Gabriel Paillasson.

Com a professional, Josep Costa va començar el seu camí en l’ofici als 13 anys. Més tard marxaria a França per ampliar coneixements i va tornar posteriorment a la seva Ripoll natal, on ha exercit tota la vida al capdavant dels seus establiments.

Casat amb Enriqueta Alarcón Alarcón, era pare de tres filles. L’enterrament tindrà lloc avui, a les quatre de la tarda, al monestir de Santa Maria de Ripoll.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia