Necrològiques

Josep Lluís Vázquez Riancho

Empresari, expresident del Club d’Escacs Girona i exentrenador dels juvenils del Girona FC

L’empresari de Salt Josep Lluís Vázquez Riancho va morir dissabte a la nit a l’hospital Josep Trueta de Girona a conseqüència d’un ictus. Tenia 78 anys.

Nascut a Manresa el 5 d’agost de 1941 en un entorn molt humil, els seus pares, Luis Vázquez, natural de la Corunya, i Marina Riancho, originària de Santander, només van poder proporcionar-li educació enviant-lo al Seminari, primer a Bellpuig de les Avellanes i, més endavant, als Carmelites d’Olot. El 1955 va entrar a treballar de dependent a la històrica sastreria Can Jorba de Manresa, fins que el servei militar va portar-lo a Girona, on coneixeria la que seria la seva esposa, Montserrat Ramió. Format en el ram de l’electricitat al taller que el seu sogre, Benet Ramió, tenia al seu domicili del carrer Llarg de Salt, Josep Lluís Vázquez va acabar creant un negoci propi d’instal·lacions de calefacció, aigua i electricitat que, amb comerç al carrer Major, va estar actiu durant més de trenta anys i va donar feina a desenes d’empleats. Home de caràcter i pare de cinc fills, es va implicar intensament en la junta fundacional de l’escola Pompeu Fabra de Salt, amb la qual va col·laborar, entre altres coses, introduint-hi les classes d’escacs, disciplina en què havia destacat en tornejos provincials i nacionals a través del Club d’Escacs Girona, que va presidir en una de les seves millors etapes, als setanta. Apassionat igualment del futbol, esport que ja havia practicat com a jugador del Manresa, va implicar-se en tasques directives i com a entrenador dels equips de base del Salt i dels juvenils del Girona, club del qual va ser vicepresident, durant el mandat de Joan Mis, fins que es va anar apartant de l’activitat pública.

En el moment de la mort, ha estat acompanyat i reconfortat en tot moment per la seva esposa, Montserrat Ramió; els cinc fills, Òscar, Eva, Mario, Marta i Hèctor, i els seus vuit nets. La vetlla serà dilluns, dia 16, al Tanatori de Salt, de 10 a 1 i de 3 a 4, i la cerimònia de comiat serà a 2/4 de 5, a l’església de Sant Cugat de Salt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia