Necrològiques

A reveure, gran manaia i amic Quim Alegret

Diumenge a mitja tarda m’arribava la notícia del traspàs sobtat d’un bon amic, en Quim Alegret i Tauler, amb qui tenia una gran amistat que va esdevenir amb els manaies. Ell era manaia de llança i també participava en la cavalcada de Reis. En aquells temps era el camarlenc del Rei Ros. Era una persona entranyable i amic dels seus amics. Va tenir una filla, l’Anna, que va tenir el goig de portar de la mà a la processó amb quatre anyets.

En Quim ha estat a la Junta de Confraries i a diversos llocs de la ciutat, per la qual sentia una gran estima. Actualment estava entregat al nostre Girona, era president de la Penya Saltenca i expresident de la Federació de Penyes del Girona FC. Ens ha deixat en la flor de la joventut, a l’edat de 60 anys, en uns moments en què el Girona tornava a vibrar.

A través d’en Quim i d’en Santi Pérez, manaia de banda, ens va arribar el primer llibre dels manaies, presentat a Sant Lluc el 6 d’abril del 1990. Feia anys que no ens vèiem, però teníem contacte en privat pel Facebook, per on precisament fa pocs dies li preguntava per l’Anna, i em deia que era aquí i que n’estava molt content. Comentant les festes, em va dir que una de les coses que més il·lusió li hauria fet era ser Rei, i mai va tenir aquest honor. A en Raimon sempre li deia que era el seu Rei. Avui a Girona la notícia s’ha estès com la pólvora, això és el que passa amb la gent apreciada.

Quim, pots tenir la seguretat que quan arribis a aquell lloc on et retrobaràs amb gent estimada, qui t’esperarà amb els braços oberts, perquè ja li he fet saber, serà el teu estimat “Rei Negre”. Cuideu-vos tots dos. No has estat Rei a la terra, Quim, i potser te’n faran al cel. T’ho mereixes.

Avui li diran adeu a l’església de Sant Josep, a la 1 del migdia, on tinc la seguretat que manaies, confraries, penyes esportives del seu estimat Girona FC, amics i coneguts es trobaran per estar al costat de la seva filla, l’Anna, i de la M. Teresa, que tan feliç i estimat l’han fet sentir els últims anys de la seva vida.

Descansa en pau.

(*) Primera dona pendonista de la Confraria de Jesús Crucificat Manaies de Girona, 1988

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia