Necrològiques

Recordant Josep Planella Masdemont

Avui és un diumenge més que especial. He obert el diari i he vist el traspàs d’un bon amic, el senyor Planella, com li deia jo, i no puc negar-ho, un gran client de casa de l’època de més de 60 anys enrere. Casat amb la M. Lluïsa Giralt, van tenir dos fills, en F. Xavier i en Josep Maria, i van celebrar bateig a casa. Precisament a la llibreta de records m’ha sortit, penso, el del gran, celebrat el 26 de maig del 1963.

El senyor Planella havia treballat a la reconeguda fàbrica de Jamones York, ara desapareguda, de la carretera de Barcelona, d’en Josep Soler, conegut per tots com en Pepe. Vàrem ser el primer establiment que fèiem els entrepans calents per a la gent, biquinis a casa “Complets”. En ser ell client, aprofitàvem per pagar-li; venien els caps de setmana sols a berenar i després amb els nens petits. Fins i tot recordo un pelele de rus blau que portava en Josep Maria, que viu a Igualada i hi tinc contacte per Facebook.

Precisament em permeto demanar-li disculpes perquè el 9 de març de l’any passat, en preguntar-li pels pares, em va donar el telèfon perquè els truqués, que estarien contents. Avui, amb els ulls humits, he de dir que la trucada no la vaig arribar a fer. En Raimon ens acabava de deixar i m’era impossible creuar paraula amb gent estimada.

El senyor Planella recordo que tenia passió per l’esport, vinculat al Girona, no sé si havia arribat a jugar al GEiEG al tennis. Era un gran amic dels seus amics i amb els nostres pares, moltíssim.

La M. Lluïsa, una gran mare. Conec la seva germana i germà. Són gent que formen part de “la Girona que jo estimo”.

Avui dilluns li diran adeu a les 4 de la tarda a la parròquia de Sant Josep de Girona, on de ben segur seran molts els gironins que es trobaran per estar al costat de la M. Lluïsa els seus fills F. Xavier, Josep Maria, joves nets i la resta de família en aquest moment tan important de dir adeu a una persona estimada.

Senyor Planella, aquest dia quedarà marcat. Avui fa 2 anys ens deixava en Raimon. Li faci una abraçada.

Descansi en Pau.

*Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia