Necrològiques

En record de Josep Maria Benet i Jornet

Poques vegades una persona, el seu treball, la seva obra, han estat tan representatius de l’ànima d’un país. El món de la cultura estem de dol, ens acaba de deixar en Josep Maria Benet i Jornet (Barcelona, 1940 - Lleida, abril del 2020), el dramaturg, guionista i escriptor incansable que, amb la seva obra, molt coneguda popularment, millor ha descrit, amb fidelitat, la vida quotidiana actual de la gent, les persones, els barris, les poblacions, del nostre país. Ho ha fet amb un realisme identitari, fidel, capbussant-se a la recerca de la idiosincràsia, de l’ànima, de l’expressió del nostre poble. És per això que les seves sèries televisives han tingut tant d’èxit, perquè el públic s’hi ha vist directament reflectit.

Ha estat un gran renovador de la cultura teatral i literària, mantenint-la durant molts anys en un nivell molt alt. Això és fer teatre, és fer literatura, al servei de la gent. El país va saber reconèixer aquesta vàlua, i el va guardonar diverses vegades. Les més destacades han estat: la Creu de Sant Jordi l’any 1997, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes l’any 2013, el premi Max d’Honor l’any 2010, el premi de la Institució de les Lletres Catalanes l’any 1998, el Premi Nacional de Literatura Dramàtica de les Lletres Espanyoles l’any 1995, el premi Josep Maria de Sagarra l’any 1963, el premi de teatre català Ciutat de Sabadell l’any 1972. I, sobretot, ha rebut l’estima i el reconeixement de la gent.

Josep Maria, us recordarem. Gràcies per la vostra fidelitat i aportació teatral i literària, que tant contribueixen a fer-nos més país. Per tal de mantenir viu el seu record i la vàlua cultural de la seva obra, com a exemple a seguir, seria bo que es donés el seu nom a una plaça o un carrer de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia