Necrològiques

Mor el popular músic, pallasso i mag olotí Toni Brossa, el Vesper

El músic, pallasso, mag i polifacètic activista cultural olotí Toni Brossa ha mort de càncer a Barcelona a l’edat de 65 anys. Conegut artísticament i popularment com el Vesper, va ser especialment reconegut com a integrant del grup Déu N’hi Duo, juntament amb Carles Fontfreda, autors de l’Aulot e molt verd, quasi un himne d’Olot. El Vesper tocava tota mena d’instruments minimalistes i cantava. La història del grup està recollida pel periodista d’El Punt Avui Joan Oller, a Déu n’hi duo... I encara gràcies (Editorial de Batet), on detalla la personalitat dels dos integrants i de la seva trajectòria musical. Inclou un CD i un DVD. També van participar en el Fum de Celtes, un disc en què diferents grups homenatjaven aquesta mítica marca de tabac quan va desaparèixer. I, entre d’altres, van incloure l’Auolot e molt verd al llibre-CD Cançons d’Olot. A més, els dos integrants van ser els pregoners de les Festes del Tura del 2007.

El Vesper, que també feia artesania, va compondre la música d’un dels balls del Gat de Sant Miquel i va crear la rèplica dels gegants d’aquest barri juntament amb Àngels Jutglar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia