Necrològiques

Josep Puig Rodó

Alcalde de Llagostera del 1983 al 1987 i propietari de la botiga de can Muntaner i d’un negoci de distribució de fruites

Josep Puig Rodó, exalcalde de Llagostera (1983-1987), va morir ahir a l’edat de 82 anys. Hereu d’una nissaga de botiguers instal·lats de tota la vida al nucli antic, era conegut com en Josep de can Muntaner, una persona sempre disposada i un home bonhomiós. Tot i que ja feia un temps que havien tancat la botiga de la plaça del Mercat, dos dels seus fills continuen el negoci de distribució de fruita, que ja es va iniciar amb el seu pare, Joan Puig Pigrau, i també de venda d’oli. En una entrevista per al llibre La transformació del nucli antic de Llagostera (2018) deia: “Nosaltres érem oliaires. Els avantpassats van venir d’Orriols. I a baix encara tenim quatre pous on caben 44.000 litres. Mentre va anar a granel, va anar molt bé i, quan va venir l’embotellat, en vam elaborar amb la denominació Pupi (Puig Pigrau).” Però no van poder competir amb els olis andalusos i es van centrar en la fruita i l’ampliació del supermercat de la plaça del Mercat.

Josep Puig va ser tinent d’alcalde per CiU en el primer ajuntament democràtic, que va començar amb Maria Gifre d’alcaldessa i que va acabar amb Josep Codina. Puig el va rellevar durant quatre anys amb una nova majoria absoluta de CiU, però el 1987 va passar el relleu a Narcís Casas, amb qui eren cunyats. En l’entrevista esmentada, tot i que ja havia tingut un càncer, transmetia que era un home amb pau amb ell mateix. Reconeixia que potser li havia faltat un esperit més emprenedor per traslladar el supermercat a una zona en creixement, però ell estava encantat amb el seu barri i amb la vida que ha tingut: “No canviaria res. He fet el que he volgut.” Josep Puig estava casat amb Conxita Prunell Tarrés i tenien cinc fills. La cerimònia religiosa serà avui, dijous, a les 10 del matí a l’església de Llagostera en la més estricta intimitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia