Necrològiques

Joaquim Maria Bartra i Soler

Degà emèrit del Col·legi d’Advocats de Mataró

Joaquim Maria Bartra i Soler, degà de l’ Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró de 1977 al 1991, va morir el passat dimecres dia 20 de gener a la ciutat de Mataró. Bartra va ser membre del Secretariat Permanent, previ a la constitució del Consell de l’Advocacia. L’any 1983 va formar part de la constitució de l’actual Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya i va exercir el càrrec de president des del mes de febrer de 1989 fins a l’abril de 1990. Va impulsar i presidir la Comissió de Normalització Lingüística durant molts d’anys i va ser membre fundador de l’Associació Catalana per a l’Arbitratge i del Tribunal Arbitral de Barcelona, així com president de l’Associació d’Exdegans de Catalunya.

Per aquesta llarga i reconeguda trajectòria, va ser mereixedor de la distinció de la Creu d’Honor de Sant Raimon de Penyafort, atorgada pel conseller de Justícia, Agustí Bassols, l’any 1992.

A banda d’aquests mèrits professionals, el Col·legi d’Advocats de Mataró el recordarà sempre per la seva bonhomia, saviesa, senzillesa, simpatia, sensibilitat artística i, sobretot, pels seus valors humans, que va saber transmetre com a advocat i company, així com per l’eficient i desinteressada labor realitzada a favor del nostre col·legi i dels seus col·legiats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia