Necrològiques

Recordant la Maria Dolors Roca Vigas

Exbotiguera del Barri Vell de Girona i amiga

Encara que sembli impossible, som a la tarda i per motius personals encara no havia vist el diari. Hi he vist el teu nom, Maria Dolors; no m’ho podia creure: els noms no em fallaven, pensava; érem iguals d’edat. Només una trucada m’ha confirmat que evidentment eres tu, i que ja s’ha celebrat la cerimònia de comiat, sembla que ha estat sobtadament.

Penso que és un deure per part meva fer-te el meu petit homenatge per tot el que va representar la botiga de la teva mare i ties, i tu, que també estaves amb elles.

La botiga de “ca l’Ametller” va deixar una gran petjada a la ciutat de Girona, amb la de Bebès primer, després Nadons, a la Rambla cantonada amb Argenteria, amb la petita exposició de llitets, trones, cabasses i més, i a l’altra, roba, vestidets, conjunts... He de reconèixer que per a mi eren aparadors de parada obligada. No he estat mare, però he comprat moltíssimes coses per regalar. Teníeu un paper blau marí amb llaçada blanca. Maria Dolors, feies uns paquets que enamoraven. La botiga, la portaveu la Lolita, la mare; la tia Conxita, la seva germana, i tu, llavors la tercera germana, la Teresita, la tenia enfront, abans d’arribar a can Pere Petit rellotger, dedicada a mainada ja més grandeta.

Vau ser molt populars amb les desfilades de mainada en les Festes de Primavera de la Rambla i l’Argenteria. Quins anys i quina Rambla teníem, els gironins. A casa havíeu celebrat batejos, i l’altre dia encara et veia en el vídeo de la presentació del meu primer llibre, on no vas faltar, i avui t’estic dient a reveure. He de reconèixer que els botiguers tots trobàveu un moment per venir-nos a veure. La teva foto és del dia que et vas acomiadar.

Maria Dolors, sé que quan arribaràs a dalt, a part de la teva família, que et vindrà a esperar, seran moltes les mares que recordaran la bonica robeta que teníeu i que havien comprat per als seus bebès. Malauradament també trobaràs alguns nadons que per manca d’angelets han estat cridats al cel per il·luminar-nos cada nit. Sàpigues que jo mai t’oblidaré, i quan arribi et faré un cafè amb llet d’aquells que volies tu.

Descansa en pau.

*Filla dels fundadors de la desapareguda granja Mora de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia