Necrològiques

Josep Junquera i Fusellas

Alcalde d’Amer entre el 1983 i el 1991

Josep Junquera i Fusellas, que va ser alcalde d’Amer durant dos mandats, entre el 1983 i el 1991, va morir dissabte, dia 24 de setembre, a l’edat de 76 anys.

Junquera era un dels alcaldes que més temps havia estat en el càrrec a Amer durant el període democràtic, però tenia precedents familiars de rècord: el seu pare, Narcís Junquera i Rigau, va ser alcalde de la mateixa localitat durant més de tres dècades, entre el 1939 i el 1973. A més, el seu besavi va ser president accidental de la Diputació; el seu avi matern, Josep Fusellas i Iglesias, també va ser alcalde d’Amer entre el 1923 i el 1930, i el seu oncle avi va estar a l’ambaixada espanyola a Lisboa. El seu germà Narcís també va ser alcalde d’Amer del 1993 al 1999 i també els anys 2010 i 2011.

Josep Junquera i Fusellas tenia 36 anys quan va accedir a l’alcaldia de la vila d’Amer com a cap de llista de Convergència i Unió. Al marge de la seva activitat política al consistori amerenc, Junquera era enginyer tècnic agrònom i empresari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia