Necrològiques

Recordant F. Amadeu Comes Brull

L’amic, el marit, el pare, l’avi i l’estimat de cala Margarida

Escriure unes paraules de comiat a un amic de tants anys se’m fa difícil. L’Amadeu, tal com és conegut a Palamós, però concretament a cala Margarida, és l’últim dels germans Comes Brull, una generació coneguda per l’estima que tenen a la mar. Casat amb l’estimada Tony, aquesta amiga entranyable per culpa de la qual tinc la casa plena de records d’aquest indret de la Costa Brava.

Amb la pandèmia ja fa temps que la Tony no pot baixar, però ella no té fronteres, i les seves cartes i paquets no deixen d’arribar-me. Fins i tot m’ha arribat a enviar un pot amb aigua i curculles i una mica d’algues perquè sentís l’olor de la mar que fa temps que no veig.

L’Amadeu i ella feien un tàndem d’estimació com no trobaríem enlloc. Ell encara feia un arròs d’aquells de sucar-hi pa, i diu la Tony que era un home de mar i que van caure en el desànim quan el Glòria gairebé se’ls emportà la Roca Negra. Anar a cala Margarida els omple de vida. Veuen passar la gent, els saluden i, si cal, els ofereixen el que sigui. Tenen el cor obert a tothom.

L’Amadeu i la Tony, com a subscriptors d’aquest diari, no es deixaven perdre cap escrit. Tenien bogeria per Girona, i aquest matí s’ha celebrat el comiat, on han estat ben acompanyats. I és que la gent que els estimava era moltíssima.

He parlat amb la Tony i només em deia que a partir de demà no es veia a cala Margarida sense l’Amadeu.

En el moment de posar fi a aquest comiat m’acabava de trucar la Tony i em deia que feien 64 anys de casats i que la gent li deia si amb tant de temps no s’havien enfadat mai, i ella els responia: “I tant!, però això queda a casa.”

Aquestes són les paraules de l’estimada Tony, que ha rebut un ram que ha posat a casa i m’ha volgut trucar.

Amadeu, no deixis la Tony ni un moment, saps del que ella és capaç per fer feliç algú com ara a mi.

Descansi en pau.

*Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia