Necrològiques

SOCIETAT

Mor Paolo Pininfarina, referent del disseny de cotxes i carrosseries de luxe

Era el president de la marca Pininfarina, creada pel seu avui el 1930 a Torí

Un dels grans noms de la indústria i el disseny italià de l’automoció, Paolo Pininfarina (1958), ha mort als 65 anys, segons ha confirmat la seva pròpia companyia a les xarxes socials en una informació recollida per EFE. L’empresari era el president de la reconeguda marca de cotxes de luxe Pininfarina, que ha creat models i carrosseries per marques com Ferrari, Cadillac, Jaguar, Volvo i Ford, entre d’altres.

La marca va sorgir el 1930 a Torí de la mà de Giovanni Battista ‘Pipin‘ Farina, l’avi de Paolo, que es va fer càrrec de l’empresa el 2008 i la va expandir a d’altres sectors industrials del disseny. Va estudiar enginyeria a Torí i va continuar la seva preparació en universitats dels Estats Units i Japó. El seu germà, Andrea, va morir fa 16 anys en un accident de trànsit quan era ell el que dirigia la companyia.

Pininfarina va ser membre de l’Institut Europeu del Disseny de Torí (1996-2004) i fundador de l’Associació per al Disseny Industrial de Milà. Abans d’arribar a la presidència de l’empresa va ser director general de Pininfarina Extra, especialitzada en disseny industrial, mobiliari, arquitectura, nàutica i aeronàutica.

Dels dissenys més coneguts de la seva etapa destaca el Concept Car Sergio (2013), un cotxe biplaça amb mecànica de Ferrari i l’Automobili Pininfarina Battista, un esportiu elèctric dissenyat en homenatge al seu pare i que es va presentar en el Saló de l’Automòbil de Ginebra el 2019.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia