Necrològiques

SOCIETAT

Mor l’arquitecte Jordi Bergadà, exregidor d’ERC a Reus

Va impulsar les polítiques urbanístiques del municipi entre el 2007 i el 2011

L’arquitecte i professor Jordi Bergadà i Masquef, que va ser regidor d’Urbanisme per ERC a l’Ajuntament de Reus del 2007 al 2011, ha mort aquest dimecres als 66 anys després d’una llarga malaltia, segons ha confirmat el web reusdigital. Abans d’entrar a l’equip de govern, havia estat regidor a l’oposició des del 1999.

Quan va deixar la política municipal va tornar a exercir de professor a l’Escola d’Art i Disseny a Reus. També va ser tresorer en el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i membre del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili. El 2008 va ser nomenat vicepresident de la Comissió d’Habitatge de la Federació de Municipis de Catalunya.

Al govern municipal, on va pactar amb el PSC de Lluís Miquel Pérez, va ser un home clau en la definició de les estratègies urbanístiques de la ciutat. Va impulsar projectes com els de la remodelació dels barris del Carme, Sol i Vista i Immaculada, entre d’altres.

Va ser un dels regidors investigats en la causa de presumpta corrupció en les empreses, el conegut cas Innova. El 2017 va tornar 33.900 euros als jutjats de Reus que se li havien reclamat pel cas Tecnoparc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia