Necrològiques

Bernd Eichinger

Productor alemany, va ser el responsable d'‘El perfum', rodada parcialment a Girona i Barcelona

El productor alemany Bernd Eichinger, responsable de pel·lícules com ara El nom de la rosa, El hundimiento o El perfum, va morir dilluns, als 61 anys, a la seva casa de Los Angeles, víctima d'un atac de cor.

Va aconseguir el primer èxit amb Yo, Cristina F. (1981) i el 1984 es va convertir en un dels grans noms del cinema alemany amb La historia interminable. Altres produccions rellevants d'Eichinger són El hundimiento, sobre els últims dies de Hitler, El nom de la rosa (1986), En un lugar de África (2003), que, igual que El hundimiento, va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa, i El perfum: història d'un assassí (2006), basada en la novel·la homònima de Patrick Süskind i rodada parcialment a Barcelona i Girona.

Nascut l'11 d'abril del 1949 a Neuburg, la seva mort ha provocat una gran consternació en el cinema alemany, que el considerava el seu productor més internacional, amb més de trenta films.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.