Necrològiques

Santi Santamaria, gran cuiner i excel·lent persona

Dimecres a la tarda el món de la gastronomia en general va rebre una forta sacsejada: perdíem sobtadament un dels grans referents de la cuina catalana, el cuiner Santi Santamaria, propietari, entre altres establiments, del restaurant Can Fabes de Sant Celoni, on havia nascut. Tenia 53 anys i era de viatge a Singapur per presentar un dels seus prestigiosos restaurants, regentat per la seva filla. Des del nostre minúscul i modest món de l'hostaleria –que vàrem conèixer al llarg de la nostra vida laboral–, precisament perquè sabem, encara que a petitíssima escala i en un àmbit molt diferent, el que significa la gastronomia, i l'esforç i sacrifici que requereix viure per als fogons i en els fogons, vetllar la qualitat dels productes, i coneixent la voluntat de superació i gran esperit d'innovació que tenia i transmetia el gran cuiner Santi Santamaria, ens unim al dol de la família, treballadors dels seus restaurants i amics. La cuina catalana ha perdut un dels grans referents, però la petjada que ha deixat aquest gran cuiner restarà present per sempre a Can Fabes, la resta dels seus restaurants i al món de la cuina catalana.

Santi, ens sap greu no haver-te conegut personalment, ja que rere aquest gran cuiner, no en tenim cap dubte, hi hauríem trobat un bon amic i una excel·lent persona.

Descansi en pau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.