Necrològiques

Dolors Riera i Rigau

Tenia 101 anys i en feia 80 que estava ingressada al psiquiàtric de Salt

L'àvia centenària Dolors Riera i Rigau, que feia 80 anys que havia ingressat a l' hospital psiquiàtric de Salt i era la pacient més gran del centre (avui, Parc Hospitalari Martí Julià), va morir ahir, dia 22 de febrer, als 101 anys.

Nascuda a Llagostera el dia 8 de juny del 1909, de jove va treballar en una fàbrica de taps. L'octubre del l 1930, amb només 21 anys, i coincidint amb la mort del seu pare, va ingressar al psiquiàtric de Salt, segons els registres administratius de la Diputació de Girona, per causes encara desconegudes.

Dolors Riera va ser atesa pels diferents professionals assistencials, primer de la Diputació de Girona i després de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS). Amb ells va viure la República, la Guerra Civil, la postguerra i més endavant la reforma psiquiàtrica a Catalunya, que va suposar una notable millora en l'atenció als malalts. Actualment, afectada de demència senil, estava tutelada per l'associació Fadesia, una entitat que dóna suport a les persones afectades per la malaltia d'Alzheimer i altres demències.

El juny del 2009 Dolors Riera va rebre, de mans de l'alcaldessa de Salt i altres autoritats, la medalla centenària de la Generalitat, en el marc d'una festa que es va celebrar als jardins del Parc Hospitalari Martí Julià.

La cerimònia exequial es farà avui dimecres, dia 23 de febrer, a les 10 del matí, a la capella del Parc Hospitalari Martí Julià de Salt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.