Necrològiques

Montse Pous, una visió valenta del món

Montse Pous tenia molt per donar i ho va començar a fer ben aviat. Poc temps després que alguna llumenera dels serveis socials li preguntés per què volia estudiar, estant com estava en una cadira de rodes, va començar a ajudar nens amb les classes de repàs. La seva visió del món i la seva força de voluntat li permetien veure molt més enllà de l'horitzó de quedar-se a casa o sortir a la plaça a vendre cupons. I ho va fer. Es va formar i va transformar el seu entorn, i de quina manera! Periodisme escrit, radiofònic, televisiu, web, noves tecnologies, promoció cultural i econòmica, acció solidària, agitació social i participació política, sempre amb criteri.

Ens ha ensenyat com es té una mirada molt oberta, crítica, constructiva, irònica, incòmoda per a molts, solidària, amb un punt d'acidesa, amb rauxa empordanesa i escalenca, amb molt d'amor pels seus i pel seu poble, el més immediat i
l'extens. També ens ha ensenyat que els límits del nostre món són molt més lluny del que sembla i que, si t'ho proposes i t'ho creus, pots trobar l'energia i les complicitats per fer el que vulguis. En la seva feina, no cal estendre's, va arribar a formar part d'un equip de professionals de Catalunya Ràdio que va guanyar un premi Ondas, a part d'altres premis, i va començar escrivint a L'Escalenc i fent un programa de ràdio, Mont-Recova a Ràdio L'Escala.

I sobretot, ens ha ensenyat a viure sense por, una qualitat molt rara i molt escassa. Gràcies per poder compartir una part del teu camí. Sempre estaràs per aquí, al nostre costat, per les moltes coses que has fet i per les que farem els que t'hem conegut, pensant com les faries tu.

(*) Periodista, director de Ràdio L'Escala, de 1988 a 1992.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.