Necrològiques

Emili Soler i Vicens

Contractista de Llagostera conegut com ‘el Pigallo' i persona amb inquietuds culturals

L'Emili Soler i Vicens, que l'onze de gener passat havia complert els 100 anys, va morir ahir dimecres a Llagostera. Fill del també contractista Robert Soler, durant molts anys va dirigir amb el seu germà Juli l'empresa Construccions Soler, que, a banda de Llagostera, va treballar molt per la Costa Brava, sobretot a Platja d'Aro i Tossa de Mar.

L'Emili Soler era un lletraferit i una persona molt interessada per la història local. Amb un grup d'amics van crear una agrupació arqueològica que va ser l'embrió del Museu del Dolmen. També va ser un dels promotors del monument dedicat a Jaume I, al costat de l'Ajuntament.

Va col·laborar regularment en la primera etapa del Butlletí de Llagostera (1980-1990), on escrivia articles d'història. També va deixar escrites unes memòries de les seves vivències personals entre el 1923 i el 1977, que va titular L'autobiografia d'un combatent de segona línia, a la qual fa referència l'Enric Ramionet en el seu llibre Trens d'anada sobre els biberons llagosterencs.

Home de conviccions republicanes, serà enterrat el dia del 80è aniversari de la proclamació de la República.

Era vidu de Consol Aluart i Comas i deixa tres fills, Robert, Joan i Ramona. La cerimònia se celebrarà avui, a les 10 del matí, a l'església de Llagostera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.