Necrològiques

Lluís Carretero i Basart

Compositor de sardanes i gran divulgador de la música tradicional

El compositor i divulgador musical Lluís Carretero i Basart va morir ahir, dia 15 d'abril del 2011, a l'edat de 80 anys.

Deixeble del mestre Joaquim Soms, ben aviat va formar part de la seva orquestra, Soms y sus Muchachos. El 1948 va començar els estudis musicals oficials al Conservatori Superior de Música de Barcelona i el 1956 va anar a Suècia de gira amb un grup. De nou a Catalunya, va tocar el saxo amb el conjunt Relax. A començament dels seixanta es va traslladar a Anglaterra, on va tocar amb un grup anglès. Finalment, el 1965 va tornar a Pineda de Mar, on va exercir de professor de música i va dirigir una coral infantil fins que l'any 1973 va fundar l'Orfeó Monteverdi, del qual també va ser director.

En l'àmbit docent, va ser mestre de música durant molts anys a l'Escola Sant Jordi de Pineda i el 1982 va dirigir el grup d'havaneres La Barretina de Malgrat de Mar.

Carretero va compondre més de 20 sardanes, algunes tan conegudes com ara Flora, Que bonica ets Pineda, Les campanes del meu poble o Sant Joan, dia festiu. El 2006, La Flama de Farners va gravar un CD amb 15 sardanes seves.

El 20 de febrer passat, va rebre un homenatge a Pineda de Mar en reconeixement a la seva trajectòria musical.

El funeral se celebrarà avui dissabte, dia 16 d'abril, a 2/4 de 10 del matí, a l'església parroquial de Santa Maria de Pineda de Mar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.