Necrològiques

Un revolucionari de la perruqueria

Ens ha deixat, com a conseqüència d'un terrible accident de trànsit, Faustí Valls i Ballester, de 86 anys, reconegut perruquer i cosí del president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Joan Puig i Valls.

Era natural de Santa Cristina d'Aro, però va viure gairebé tota la seva vida a Sant Feliu de Guíxols, ciutat que sempre va portar al cor i de la qual va ser un dels principals ambaixadors a totes les capitals europees (Londres, Milà, París, Frankfurt...) on va formar-se i mostrar el seu art.

Amb els seus moderns pentinats, va revolucionar l'ofici i va convertir-se en el perruquer de moltes de les estrelles de Hollywood que als anys cinquanta i seixanta varen venir a la Costa Brava, com ara Ava Gardner, Liz Taylor i Abbe Lane.

També va pentinar altres personatges famosos, com ara Bibis Salisachs de Samaranch, diversos membres de la família del doctor Trueta o de la reialesa que s'allotjaven a l'emblemàtic Hostal de La Gavina de s'Agaró, com Maria Gabriella, princesa italiana de la casa dels Savoia.

Impulsor de l'escola de formació professional de perruqueria de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols, Faustí Valls va crear al costat del seu cosí, Joan Puig i Valls, la cadena Faustí Perruqueries i va ser president del gremi de perruquers de Girona entre els anys 1975 i 2004. Ha estat president de la Fundació del Casal del Perruquer fins a l'actualitat.

Faustí Valls i Ballester

Mestre perruquer, entre la seva clientela havia tingut estrelles de Hollywood com ara Ava Gardner i Liz Taylor
P.G

El perruquer Faustí Valls i Ballester va morir abans-d'ahir, als 86 anys, víctima d'un accident de trànsit. Valls va revolucionar l'ofici i la seva popularitat el va convertir en perruquer d'algunes estrelles de Hollywood.

Nascut a Santa Cristina d'Aro el 1925, va començar els estudis amb el mestre Bonaventura Mir, però quan el seu pare va anar a treballar de jardiner a s'Agaró es va establir a Sant Feliu de Guíxols, segons explica Gerard Bussot en el llibre de biografies Gent del segle. Era l'any 1929. A Sant Feliu va reprendre els estudis a l'Escola Horaciana, i després als Estudis Nous (actual CEIP Gaziel).

Arran de la mort del seu pare al front, Faustí Valls va haver d'anar a treballar. Va començar com a aprenent a la barberia de Can Viñas, al carrer de Sant Domènec. Més tard, va treballar a la de Ramon Vila, al carrer Verdaguer. El 1944 es va matricular a les classes de perruqueria que impartia l'Acadèmia Sunyer, a Barcelona, i, acabat el curset, va treballar en diversos centres perruquers de la capital catalana fins que va decidir tornar a Sant Feliu, on va obrir la primera perruqueria, al carrer Nou del Garrofer. Amb els seus moderns pentinats va revolucionar la perruqueria i va aconseguir una nombrosa clientela, entre la qual hi havia estrelles de Hollywood que als anys cinquanta i seixanta van venir a la Costa Brava, com ara Ava Gardner, Liz Taylor i Abbe Lane. El 1949 va inaugurar una altra perruqueria al carrer Major, on treballaria ininterrompudament durant 54 anys. Va ser en aquesta època que va participar en les fires i certàmens de perruqueria més importants d'Europa, entre les quals hi havia les de París, Londres, Frankfurt, Bolonya i Milà. A la capital britànica obriria, amb el seu cosí Joan Puig i Valls, una perruqueria al centre de la ciutat. Tots dos van impulsar més tard l'Escola de Formació Professional de Perruqueria a Sant Feliu. President del Gremi de Perruquers de Girona (1975-2004), el 1978 va actuar en un certamen espectacle al Royal Albert Hall de Londres, titulat Fanfare for Faustí, amb models, ballet i vestuari de Paco Rabanne, esdeveniment que el situaria com un dels perruquers més destacats del moment.

El funeral se celebrarà demà, a les 10 del matí, al monestir de Sant Feliu de Guíxols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.