Necrològiques

Lluís Juanico i Donato

Militant independentista de Castanyet

La premsa nacional s'està fent ressò dels 10 autocars que Santa Coloma de Farners –ciutat petita però pàtria dels Segadors del 1640– enviarà a la manifestació de l'Onze de Setembre. Malauradament, ni que fossin el doble, ni que fossin el triple, els expedicionaris no podran tenir sensació de multitud. Hi faltarà Lluís Juanico, traspassat aquest divendres després d'anys i panys d'una mala salut de ferro. Membre actiu a tots els ambients i organitzacions independentistes, en Lluís hauria pujat a un dels autocars amb el seu posat flegmàtic i la seva sornegueria habitual. I havent arribat a Barcelona, s'hauria encès un cigarret, malgrat els pulmons delicats; i també s'hauria comprat un gelat, malgrat que tampoc no li convenien els dolços; i de tornada també hauria celebrat l'èxit de la convocatòria amb algun bon sopar. I l'hauria fet a la taverna de Castanyet, que és l'espai que tots els colomencs han freqüentat des de fa tants anys, en Lluís hauria fet mil tertúlies més per parlar-ne.

Castanyet: l'espai on, presidit per una estelada, en Lluís organitzava concerts i exposicions deficitàries des d'un punt de vista mercantil però molt rendibles socialment. L'espai entranyable, que ara passarà a ser un petit símbol, és la referència de com un poble es pot aplegar gràcies a personatges populars que no fan massa soroll i molta feina callada. No seran solament l'Elisenda i l'Anna qui el trobaran a faltar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.