Cultura

Ildefonso Falcones, autor de 'L'Església del Mar', guanya el premi literari italià Boccaccio 2007

Manuel Vázquez Montalbán i Baltasar Porcel havien rebut anteriorment aquest guardó

L'escriptor català Ildefonso Falcones, autor de la novel·la L'església del mar, ha obtingut el premi literari Boccaccio 2007, que es lliura a la localitat italiana de Certaldo Alto, d'on era originari l'autor del Decamerón i que s'afegeix a la llarga llista de premis que ha rebut la seva òpera prima.

L'editorial Grijalbo, organitzadora de l'acte, va lliurar aquest guardó per primera vegada l'any 1981 i, si en un principi només es premiaven autors italians, des de l'any 1990 l'editorial també atorga el premi a escriptors de la resta d'Europa en l'apartat Boccaccio Europa. El desaparegut Manuel Vázquez Montalbán i el mallorquí Baltasar Porcel, ja van guanyar aquest premi amb anterioritat. El Boccaccio Europa també ha estat guanyat, entre d'altres, per Antonio Skármeta, Ismail Kadaré, Noah Gordon, Dominique Lapierre i Vikram Seth.

La basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona, construïda al segle XIV en el temps rècord per a l'època de 54 anys, és l'escenari de la novel·la de l'advocat Ildefonso Falcones, L'Església del Mar, la seva primera obra, una història d'intriga, violència i passió protagonitzada per Arnau, jove humil que acabarà convertint-se en mercader i en noble.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.