Brasil tampoc no és rival per a Catalunya

Hoquei patins

La selecció catalana continua resolent amb comoditat els seus compromisos de la Copa Amèrica 2008 i ahir tampoc no va tenir rival en el Brasil, a qui va derrotar per 8-0. Era la segona golejada dels de Jordi Camps a la competició, en la qual van debutar amb un 8-1 davant Xile, i es confirmaven així com a grans favorits al títol juntament amb l’Argentina. De fet, els amfitrions lideren la classificació provisional, amb tres victòries –per dues dels catalans–, si bé també han jugat un partit més.

El partit, tal com deixa clar el marcador final, no va tenir gaire història i ben aviat els catalans van encarrilar el duel. Va ser un gol de Romà Bancells el que va obrir la porteria rival al minut 2; posteriorment, abans del descans, el seguirien tres més, obra de Jepi Selva, Joan Grasas i Jordi Molet. El 4-0 era gairebé una sentència definitiva, però tot i així l’equip de Camps no va adormir-se ni abaixar el ritme durant la segona part i va fer quatre gols més, dos de Molet i Selva, que repetien, i dos de Cáceres i Rocasalba, que s’afegien a la festa.

Partit estrella
Just després del Catalunya-Brasil va jugar l’Argentina, que es va imposar a Xile per 6-1. Era la tercera victòria de l’albiceleste, que semblava guardar forces –els dos primers partits els havia guanyat per 14-1 (Uruguai) i 11-0 (Brasil)– per a l’enfrontament que hores després –de matinada a Catalunya– va jugar contra els de Camps en el duel estrella del torneig.

Catalans i argentins són els grans favorits i totes les apostes indiquen una repetició de la final de l’any passat a Recife. Aleshores el títol va ser per als sud-americans i, com deia Camps dies enrere, hi ha sentiment de revenja i el primer round al pavelló del Club Huracán podia marcar el camí.